De kracht die tekst kan hebben, maakt schrijven uitdagend. Vind ik dan. Social media berichten zijn een mooi voorbeeld van zo'n uitdaging. Zo'n bericht lijkt snelle en makkelijke promotie voor je bedrijf: een foto, korte tekst, klaar.

Zo lijkt het. Een foutje zie je snel over het hoofd. Bovendien kan je telefoon het ook bont maken. Met die automatische spelling kun je nog schrikken wat een apparaat voor je aanvult. Om de tekst lekker te laten lopen is zinsopbouw belangrijk. Ook interpunctie hoort daar bij. Is de tekst nu voor één uitleg vatbaar? En is het ook begrijpelijk voor leken op jouw vakgebied? Zal het bericht de lezer doen glimlachen? Of wordt de lezer misschien zo enthousiast dat hij/zij het bericht gaat 'liken' of delen? Check daarom jouw tekst in meerdere controlerondes voordat je op 'publiceren' drukt.

Jammer. Niet 'even snel' dus, want dat is zonde. Ga er rustig voor zitten en druk pas op die knop als je het helemaal zeker weet. Ik durf te wedden dat vanaf nu jouw social media bericht meer aandacht krijgt.


Uitgaande van het principe 'ieder z'n kwaliteiten', neemt Pakt het schrijven graag van je over. Lees eens verder op deze website, misschien kan ik (in de toekomst) iets voor jouw bedrijf betekenen?

lees meer..

Groet!

handtekening_miep.jpg