Toch waag ik mij maar eens aan de veelgemaakte opmerking: 'Ze weten toch wat ik bedoel?' Dat is een regelmatig gemaakte opmerking van mensen die spelling en interpunctie niet zo belangrijk vinden. Deze foto is een grappig voorbeeld om duidelijk te maken dat dit misschien geldt voor het briefje op de keukentafel thuis, maar niet voor communicatie vanuit je bedrijf.

Taalvoutjes.nl onderschrijft op haar website deze foto met de opmerking: 'Doet u mij maar twee bosjes dames'. Misschien vind je dat een beetje flauw, maar wees eerlijk. Na de eerste keer lezen was je wat verward. Lees ik het goed? Mist er soms een komma? Ach, nee, het gaat over dames-tuinhandschoenen.

Zo makkelijk kan het dus mis gaan. Immers, de maker van het bordje werkt dagelijks met dames- en herentuinhandschoenen. Hij/zij schrijft vanuit zijn/haar dagelijkse gedachtenpatroon de boodschap op. Als je dagelijks tuinhandschoenen verkoopt, sta je hier niet bij stil. De vraag is nu of de toevallige passant inmiddels weet wat er te koop is. Heb je m’n punt? 

Volgende artikel

Uitgaande van het principe 'ieder z'n kwaliteiten', neemt Pakt het schrijven graag van je over. Lees eens verder op deze website, misschien kan ik (in de toekomst) iets voor jouw bedrijf betekenen?

lees meer..

Groet!

handtekening_miep.jpg