Mijn richtinggevoel kan mij zó in de steek laten. Heb ik even mijn hoofd vol.. muziekje op.. dan grijpt mijn brein de macht, houdt me verschrikkelijk voor de gek. En dat heb ik dan ook nog eens beschamend laat in de gaten.

Rijd ik bijvoorbeeld over de snelweg naar het westen. Althans, daar ben ik dan van overtuigd, dringt vaag tot me door dat ik de afslag die kant op kílometers geleden gemist heb. Tot dat moment van besef heb ik alle signalen genegeerd die het tegendeel bewezen. Hoe is dat toch mogelijk? Op een bekend traject vroeg ik mij zelfs eens af hoe die zelfde gebouwen ook aan de andere kant van de weg terecht waren gekomen…

Vanmorgen liet ik het weer gebeuren. Het fietspad waarop ik reed week even van de autorijbaan af. Dacht ik. Verderop zou ik  mijn route wel weer oppakken. Dus liet ik mijn richtinggevoel links liggen, luisterde ik door dat bos naar m’n muziekje, naar honderd gedachten én naar mijn brein dat onzin verkocht: Ik kom er wel. Geen probleem. Wat ben ik toch flexibel. Tot ik die hele andere voorrangsweg naderde. Oh? Ben ik hier?! Ik voelde mij als het gele Google Maps-poppetje dat bij z’n lurven was gegrepen en plompverloren was losgelaten op de plek waar ik stond.

 

Ik voelde mij als het gele Google Maps-poppetje dat bij z’n lurven was gegrepen en plompverloren was losgelaten

Vastberaden stuurde ik rechtsaf en trapte lekker door. Tot ik mij na een paarhonderd meter afvroeg welke enorme bouwplaats dit toch was? En ik mij niet voor de geest kon halen wat hier toch ooit eerder stond. Maar ik was ‘hier’ helemaal niet. Dat wil zeggen, ik was niet waar ik dacht dat ik was. Doorrijdend begon het te dagen. Finaal de verkeerde kant was ik op gereden. Met een prachtige lus was ik bijna terug bij mijn startpunt.

Ach. Nou ja. Ieder z’n talent – zullen we maar zeggen. Dit is niet het mijne.

Vorige artikel

Uitgaande van het principe 'ieder z'n kwaliteiten', neemt Pakt het schrijven graag van je over. Lees eens verder op deze website, misschien kan ik (in de toekomst) iets voor jouw bedrijf betekenen?

lees meer..

Groet!

handtekening_miep.jpg